Награде најбољима: Основци и средњошколци на пријему код начелника општине Милана Радмиловића

Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић, са својим сарадницима, замјеником начелника Радоицом Антуновићем и предсједником Скупштине општине, Јованом Ковачевићем, данас је у свом кабинету угостио ученике основне и средње школе из Гацка, који су остварили запажене резултате на такмичењима одржаним у протеклом периоду.

„Драго ми је што можемо дати подршку и честитати за овакве успјехе, ученицима, професорима и наставницима, који су уз свој добар труд обезбиједили да ова дјеца постижу овакве резултате“, рекао је Радмиловић.

Улагање у спорт и омладину и даље ће да тече у складу са могућностима, истакао је начелник. Овог прољећа почиње изградња велике спортске дворане за будуће генерације, које ће имати све услове за тренинг, не само за колективне већ и неке индивидуалне спортове.

„Велико је изненађење и охрабрење да имамо и оне дјеце која су успјешна у атлетици, с обзиром да услове за тренирање немамо у Гацку. Свака част тој дјеци која потпуно индивдуалним радом са професорима остварују такве резултате на нивоу Републике Српске“, додао је Радмиловић.

Ово је била прилика да се најбољи и награде новчаним наградама које је обезбиједила Општина, а које је уручио замјеник начелника, Радоица Антуновић.

У пратњи наставника и професора, међу најбољима данас нашли су се основци, Јана Антељ и Игор Зеленовић. Јана је под менторством своје наставнице Драгане Ћорић била трећа на Републичком такмичењу из Српског језика, док је Игор, у пратњи наставника Зорана Видаковића, био први на Републичком такмичењу у атлетици.

На данашњем пријему били су и најбољи средњошколци, ученици 2. разреда Машинске школе, Јован Беатовић и Лука Ивановић, у пратњи професорице Миланке Окиљевић, који су освојили прво и треће мјесто на Републичком такмичењу из механике, као и женска екипа у малом фудбалу у пратњи професора Глигора Кошутића, која је била побједник Малих олимпијских игара.