Nadoknada časova izgubljenih zbog snježnog nevremena

djachii

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske utvrdilo je način i vrijeme nadoknade časova za period od 6. do 17. februara ove godine, kada je zbog obimnih snježnih padavina i niskih temperatura bila obustavljena nastava u Republici Srpskoj.

Časovi će se u svim osnovnim i srednjim školama nadoknaditi u periodu proljećnog raspusta (9, 10, 11. i 12. april) i radnim nastavnim subotama (31. mart, 21. i 28. april te  5, 12. i 26. maj).

Škole koje u ponedjeljak, 20. februara ove godine, nisu počele sa nastavnim procesom, kao i škole koje su prije 6. februara obustavile nastavni proces, utvrdiće same period nadoknade nastave i za ostale dane u kojima nisu realizovale nastavu.

Učenici završnih razreda gimnazije, srednjih tehničkih i srednjih stručnih škola nastavnu godinu završavaju 18. maja a učenici završnog razreda umjetničkih škola 25. maja 2012. godine.

Ministarstvo poziva sve prevoznike da u planirane nastavne subote organizuju prevoz za učenike-putnike kako bi se nastava mogla nesmetano izvoditi, s obzirom da je u osnovnim i srednjim školama veliki procenat učenika-putnika. (Vlada RS)

Подијелите вијест