Начелник општине Гацко угостио успјешне џудисте

Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић са сарадницима, данас је у свом кабинету угостио успјешне младе спортисте џудо клуба “Гацко” и њихове тренере, Јова Самарџића и Илију Станића. Свечаном пријему је присуствовао и начелник општине Берковићи, Ненад Абрамовић.

Повод за пријем је велики успјех џудиста на државном и републичком првенству.

“За само двије и по године колико постоји џудо клуб “Гацко” направити овакав успјех у не баш најбољим условима значи да се ради о добрим тренерима и талентованим спортистима. Ми не смијемо бити кочница, морамо бити они који стварају добре услове“, рекао је Радмиловић.
Према његовим ријечима, Општина Гацко за спорт издаваја око 450.000 КМ годишње, и даје шансу омладини у свим областима да развију и покажу свој таленат. Џудо клуб до сада није био у буџету Општине, а од ове године ће званично бити укључен у распоред средстава.

Као подстицај и знак пажње, начелник је џудистима уручио пригодне поклоне, као и новчане награде.

“Начелник је обећао да ће подржати рад клуба, а ми желимо да радимо на омасовљењу спорта, да се што више дјеце бави овим престижним, олимпијским спортом”, истакао је Јово Самарџић, тренер џудо клуба “Гацко” и закључио да без сарадње између клуба и локалне заједнице нема успјеха.

Подсјећамо, на Првенству БиХ Видак Маљевић је освојио златну медаљу, Растко Стојановић сребрну, а Лука Шуковић бронзану. Митар Жарковић је освојио друго мјесто на републичком првенству.