Начелник општине Гацко угостио професионалног првака Европе у кик – боксу, Милана Бабића

Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић, у присуству најближих сарадника, данас је угостио професионалног првака Европе у кик боксу, Гачанина Милана Бабића и његовог тренера Веселина Ђуричића. Повод за данашњи пријем био је Миланов историјски резултат на недавно одржаном Првенству, који до сада није виђен у Гацку, а који је круна његове досадашње каријере. 

Да је овај успјех јединствен и до сада незапамћен у Гацку, признаје и начелник Радмиловић, који је Бабићу, његовом тренеру Ђуричићу и предсједнику Кик – бокс савеза БиХ, Драгутину Паповићу, уручио и пригодне поклоне.

“Врло смо задовољни чињеницом да је момак из Гацка првак Европе у професионалном кик – боксу. То је јединствен успјех који се прије није дешавао. Данас смо поразговарали са Миланом и  управом клуба, уручили смо и пригодне поклоне како би на тај начин изразили захвалност на промоцији Гацка у српским земљама на Балкану и Европи. Било је успјеха и у другим спортовима, али у појединачном спорту ово је највећи успјех до сада”, каже Радмиловић, истичући да је Општина Гацко подржала овај меч, али и да помаже и подржава и све остале спортисте и клубове, улаже у њих, јер, како истиче, они врше промоцију не само своје личности и напора већ и промоцију саме општине.

Још увијек под утисцима носећи титулу првака Европе, Бабић се захвалио на данашњем пријему, повјерењу и подршци од стране Општине Гацко. Како каже, враћа се у салу на напорне тренинге којим се припрема на теже аматерско првенство до 75 кг, које је планирано средином октобра у Словачкој. Младима поручује да буду упорни, слушају тренера и вјерују у свој успјех.

“Данашњи пријем је велика ствар за мене као тренера, и Милана као спортисту. Много смо радили, али кад вјерујете у нешто, ништа није тешко. Настављамо са тренинзима и такмичењима. У суботу идемо на Свјетско јуниорско првенство, гдје ће ићи јуниор Обрен Ковачевић, који ће по први пут изаћи на међународну сцену. Након тога, Милан и ја идемо на аматерско првенство Европе у Братислави, и трудићемо се да буде најбољи”, каже тренер Веселин. Подсјетио је да је упис нових чланова у току, и да је након Милановог успјеха велика заинтересованост дјечака старијих од 10 година. Тренинзи се одржавају понедељком, сриједом и петком.

Подијелите вијест