Начелник општине Гацко организовао пријем за Кик – бокс клуб “Тигар”

У кабинету начелника општине Гацко данас је организован пријем за једног од најперспективнијих спортиста Српске, члана кик – бокс клуба “Тигар” из Гацка, Матеја Мучибабића и његовe тренерe, Веселина Ђуричића и Глигора Кошутића.

Матеј Мучибабић је у Истанбулу постао европски јуниорски шампион у кик – боксу, дисциплина К1 до 75 килограма и то под заставом Србије.

Како каже Мучибабић ово му је до сада највећи успјех. Припремао се годину дана са тренерима Ђуричићем и Кошутићем, а касније и са репрезентацијом.

„Уз велики труд освојили смо циљ. Европско првенство је посебно такмичење. Долазе најбољи борци из својих држава. Конкуренција је била тешка, али је такмичење прошло одлично“, рекао је Мучибабић и додао да је му је срце пуно што има могућност да се огрне заставом Србије.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић честитао је кик боксерима на изузетном успјеху и обећао даљу подршку у раду.

„Матеј јe прави примјер шта се може постићи са огромним радом, талентом и залагањем. Он је наш Новак Ђоковић. Један сјајан спортиста, а прије свега добар млади човјек који дисциплиновано и предано ради са својим тренерима. Са непуних 16 година најбољи је у својој категорији у Европи. Поносни смо и увијек ћемо промовисати овакве људе“, истакао је начелник Милинковић.

Према ријечима начелника, планиран је наставак радова на новој спортској дворани, како би спортским клубовима омогућили боље услове за тренирање, а кик – бокс клуб „Тигар“ је свакако један од тих клубова.

Тренер Веселин Ђуричић поносан је на Матеја јер је освојио давно зацртани циљ – Европско злато.

„Матеј Мучибабић је 1. мјесто на Свјетској WAKO ранг листи. Успјели смо уз божију помоћ. Направили смо огроман успјех за наш клуб, за наш град, Републику Српску и Србију “, нагласио је Ђуричић.

Глигор Кошутић захвалио захвалио се начелнику на пријему и истакао да је постигнути успјех круна дугогодишњег рада.

Тренинзи у клубу се настављају, а Матеју слиједи наступ на Првенству Републике Српске у кик боксу које ће се одржати 30. септембра у Бањалуци.