Начелник општине Гацко одржао састанак са начелником ЦЈБ ТБ Жарком Лакетом

У циљу обезбјеђења мирне, демократске и толерантне предизборне кампање, начелник Општине Гацко Милан Радмиловић, данас је одржао састанак са начелником Центра Јавне безбједности Требиње, Жарком Лакетом, његовим сарадницима и командиром Полицијске станице у Гацку, Сашом Глушцем.

Састанак је ишао у смјеру да политичке странке и МУП РС обезбиједе грађанима да могу да искажу своје ставове, да учествују на политичким митинзима, скуповима, без бојазни од инцидената. „Жао ми је што је политичка кампања у Гацку, гдје иначе влада мирна атмосфера што се тиче политичких странака, кренула у овом смјеру. Десио се инцидент несавјесним дјеловањем групе појединаца који су уништили предизборни билборд странке СНСД, и надам се да се овако нешто неће поновити. Похваљујем полицију у Гацку, починиоци су одмах откривени и приведени. Позивам грађане општине Гацко да своје политичке ставове изражавају на цивилизован и достојан начин. Постоји толико начина, кроз учешће на друштвеним мрежема, јавним трибинама и на крају кроз чин гласања на дан избора. Беспотребно је да се Гацко помиње у негативном контексту у медијима, у централним вијестима, због наивности појединаца који су направили један непромишљен чин“, рекао је Радмиловић, додајући да Гацко није инцидентна ситуација, те да се на та такав начин не могу придобијати политички поени.

„Што се тиче свих осам политичких странака колико их учествује на овим изборима, нисмо имали нити један дисонантни тон. Кампања је тек почела. Што се тиче лично мене, и оних странака које ме подржавају, и ову политичку кампању као и све до сада ћемо завршити на миран, достојанствен и цивилизован начин, не позивајући на радње које нису достојне“, истакао је Радмиловић. Цијепање изборних билборда, у вријеме када ће политичке странке трошити мање новца за политичко оглашавање, не доноси никакав резултат.

Када су у питању оптужбе на наводно не реаговање на поменути инцидент, Радмиловић је истакао да он, као начелник једне општине, не може водити рачуна о безбједносној ситуацији грађана, јер нема нити један инструмент за то. „Због тога је данас са нама МУП РС. Дјеловати можемо заједно – ја политичким ставовима, а МУП РС репресивним начином. Лично ја сам тек синоћ сазнао за поменути инцидент. Сматрам да је и данас на вријеме заузети правилан став“, истакао је Радмиловић.

Још  једном је позвао грађане општине Гацко, да не учествују у уништавању плаката, билборда, нити да буди дио било ког репресивног начина дјеловања против активиста, чланова и политичких странака које нису у коалиција Савеза за промјене.

На данашњем састанку, било је ријечи и о земљишту за изградњу полицијске станице у Гацку. Као што је познато, Полицијска станица у Гацку смјештена је у згради која је у власништву Општине. „У граду постоји стара полицијска станица, у рушевном стању. Једино што је квалитетно је земљиште на којем се налази. Са претходним министрима у МУПУ РС смо и раније разговарали на ову тему – или да заједничким снагама направимо нову на мјесту гдје се налази стара или да изнађемо ново земљиште за изградњу нове Полицијске станице. И за једно и за друго рјешење потребна су пристојна новчана средства, и овом приликом позивам представнике МУП-а на један конкретнији састанак“, рекао је Радмиловић.

Он је истакао да је Општина Гацко и раније исказала спремност да ће властитим средствима учествовати у узградњи Полицијске станице, јер и постојећа зграда полако пропада, нико је не одржава, а општина Гацко је заинтересована да учествује у изградњи нове станице.