Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић, уручио општинска признања најбољим појединцима и организацијама

Данас је у кабинету предсједника СО Гацко, начелник општине Милан Радмиловић са сарадницима, уручио највећа општинска признања најбољим појединцима и организацијама чији је рад истакнут у протеклом периоду.

Повеља општине Гацко „Васиљ Грђић“ додијељена је ЈЗУ „Проф. др Саво Бумбић“ за посебан значај и допринос очувања здравља наших суграђана, нарочито за вријеме вируса Ковид-19, као и ФК „Младост“ Гацко за 50 јубиларних година и постигнуте спортске резултате. Награду су примили директорица Дома здравља, Вера Тепавчевић и предсједник клуба, Александар Ћеранић.

За врхунске резултате у области спорта – стрељаштва и атлетике, Плакета Свете Тројице и новчане награде припале су Ивану Слијепчевићу и Игору Зеленовићу.

Повељу “Свети Сава„ и Повељу „Вук Караџић“, са новчаним наградама, начелник општине уручио је и ђацима генерације Основе и Средње школе, сестри и брату – Андреи и Стефану Ковачевићу.

Начелник је истакао да му је велико задовољство да данас угости најбоље, и то талентоване спористе, ђаке генерације и два колектива.

„Фудбалски клуб је добио повељу за 50 година постојања и за добре резултате у континуитету. Дому здравља додијељена је највећа награда за резултате постигнуте у прошлости, а посебно у протеклом периоду када је Гацко, као мала општина, имало 42 позитивна случаја заразе вирусом корона. Оцијенили смо да су се радници добро и успјешно носили са ситуацијом“, рекао је Радмиловић.

Похвалио је и одличне резултате спортиста и талентованих ђака генерације са надом да ће наставити континуитет добрих резултата.

„Познато је да Гацко у посљедњих 20 година остварује добре резултате у разним спортовима, посебно у одбојци. Једно мало мјесто дало је доста спортиста па из тих разлога правимо и нову спортску дворану“, истакао је Радмиловић.

Награде најуспјешнијим Општина Гацко сваке године додјељује за Славу општине – 6. јунa, али ове године, због ситуације са корона вирусом, награде су уручене данас.