Начелник Милинковић организовао пријем за ЖОК “Гацко”

Поводом освајања титуле шампиона Премијер лиге Босне и Херцеговине, јуче је у кабинету начелника општине Гацко организован пријем за одбојкашице и управу Женског одбојкашког клуба „Гацко“.

Капитен ЖОК „Гацко“, Хелена Поповић, захвалила се начелнику на пријему и подршци, а своју спортску каријеру завршила је са овим успјехом.

„Општина Гацко је увијек била уз нас и препознавала наш труд и рад, током свих ових година, а освајање титуле је круна нашег рада“, рекла је Кошутић.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, истакао је да ће одбојкашице, као и до сада имати подршку Општине.

Овај пријем је само мали знак пажње према овим сјајним дјевојкама. Учиниле су нас поносним. Гацко су ставиле у врх женске одбојке у Републици Српској и Босни и Херцеговини“, истакао је Милинковић и уручио скромне поклоне.

Према ријечима начелника, у наредној сезони је планиран наставак радова на новој спортској дворани. Одређена средства су обезбијеђена од Владе Републике Српске, а дио средстава ће бити издвојен из буџета општине Гацко.

Из буџета општине Гацко спортским клубовима за 2023. годину издвојено је око 250.000 марака.

„Имамо најаве да ће у овој календарској години доћи до повећања прилива средстава општини Гацко од рударске ренте и на тај начин можемо повећати и издвајања за спорт. Настојаћу да се највише додатних средстава обезбиједи за оне који су постигли највећи успјех, а то су су женски и мушки одбојкашки клуб“, потврдио је начелник Милинковић.

Тренер ЖОК „Гацко“, Саша Слијепчевић, каже да су вјеровали у успјех. Захвалио се и општини Гацко на подршци.

„Општина Гацко је све ове године била наша највећа подршка и уз све људе који су прошли кроз управу клуба у протеклих 25 година, они су најзаслужнији што је овај трофеј дошао у наше руке”, рекао је Слијепчевић и додао да је поносан на одбојкашице.

У наредном периоду клуб ће настојати да понови успјех из ове године, освајање трофеја РС и БиХ, али и што бољи наступ у Европском купу.

Подијелите вијест