На првенству БиХ у кик – боксу чланови КБК “Тигар” освојили четири златне и двије бронзане медаље

Кик – бокс клуб “Тигар” Гацко протеклог викенда био је домаћин државног првенства у кик – боксу, а чланови овог клуба проглашени су за најбоље у својим категоријама и окитили се са четири златне и двије бронзане медаље. За најбољег сениора проглашен је Милан Бабић у дисциплини К-1 до 75 кг. Најбољи јуниор првенства у дисциплини лајт контакт до 69 кг био је Обрен Ковачевић. Матеј Мучибабић освојио је двије златне медаље у дисциплини лајт контакт до 37 кг и К-1 до 37 кг, док су бронзане медаље освојили Александар Милошевић и Андрија Говедарица.

Тренер домаћина првенства, Веселин Ђуричић, задовољан је организацијом такмичења и коначним пласманом својих такмичара.

“Наши момци су бриљирали у својим категоријама, а публика је заиста дала велику подршку са трибина. За Милана ово је осма титула шампиона БиХ у сениорској конкуренцији. Нема пораза у дисциплинама лоу кик и К-1, а вечерас је поразио такмичара из Бихаћа, Расима Алуновића, освајача Европског купа и вишеструког првака БиХ. Матеј је један изврстан таленат, био је први у својој категорији, али је одлично одговорио на изазов противничког такмичара који је старији кадет до 37 кг, те је и у тој конкуренцији, којој још по годинама не припада, узео злато”, каже Ђуричић.

Ово је био трећи дио државног првенства БиХ у дисциплинама К-1 и лајт контакт, које је изборно за одлазак на Свјетско и Европско првенство. 

Такмичење је окупило 35 клубова са укупно 160 такмичара са простора БиХ.

Генерални покровитељ манифестације била је општина Гацко.

Гацко је и прије четири године било домаћин државног првенства у кик-боксу, а чланови “Тигра” и тада су остварили добре резултате. У наредном периоду, кик-бокс клуб “Тигар” се припрема за Свјетски куп који ће се у Риминију одржати средином јуна, а ту су и припреме за првенство Балкана које ће се држати 25. јуна у Сарајеву. До тада најављују напорне тренинге како би наставили низати медаље, које већ у великом броју красе просторије клуба.

 

Подијелите вијест