На празник Цвијети уприличена изложба фарбаних јаја

На празник Цвијети, у оквиру припреме за највећи хришћански празник Васкрс, јуче је по први пут у Гацку организована изложба фарбаних јаја, уз пригодан програм полазника Дјечијег вртића.

Након литургије, у порти цркве Св. Тројице изложена су јаја која су претходно украшена различитим техникама, а према оцијени жирија најкретаивнији радови су и награђени. У категорији најмлађих најбоља је била Играоница бр.2 из Дјечијег вртића. Када су у питању основци, прво мјесто су подијелиле Слађана Тешевић и Тамара Мучибабић, док је у категорији одраслих најспретнија била Борјана Милошевић.

“Културно – спортски центар” Гацко у сарадњи са ЦО Гацко и Дјечијим вртићем, одлучио се за једну нову активност, која ће обрадовати дјецу а заинтересовати старије, каже директорица КСЦ Анђелка Бољановић. Судећи по јучерашњем дану и посјети, у томе су и успјели. „Ове године, уз помоћ вртића и Црквене општине покренули смо једно нову активност. Припремили смо дрвена јаја која смо подијелили основцима, полазницима вртића али и заинтересованим грађанима, који су их осликали на свој начин и придружили нам се у овој манифестацији. Најбољи радови су симболично и награђени, а ми се надамо да је ово тек један лијеп почетак“, каже Бољановић.

Осим изложбеног дијела, манифестација је протекла у пјесми полазника вртића, којом са радошћу најављују највећи празник – Васкрс.

Организатори ове манифестације, за коју се надају да ће прерасти у традицију, били су ЈУ „КСЦ“ Гацко, Црквена општина Гацко и Дјечији вртић.