На подручју Гацка активно пет пожара

На подручју Гацка активно је пет пожара који су захватили велику површину неприступачних планинских терена, а неки од њих пријете и стамбеним објектима и угрожавају стубове далековода, рекао је Срни замјеник командира Ватрогасне јединице у овој општини Жарко Рудовић.

Рудовић је рекао да проблем у гашењу не представља људство, већ недостатак возила. Он је навео да је пожар који је избио прије три дана захватио цијелу планину Лебршник, гје су изгорјеле велике површине пашњака, те да се јужни дио спустио до катуна у селу Жањевице. “Ватрогасна екипа је на терену и са мјештанима гаси ватру која угрожава сијено и катуне”, каже Рудовић и додаје да је гашење отежано због неприступачног терена.

Други пожар који ватрогасци гасе је у рејону села Платице, сјеверно од Гацка, гдје гори церова шума и ниско растиње, а трећи букти у селу Јасеник и угрожава дрвене стубове далековода. Рудовић каже да пожар на подручју села Драмешина угрожава стамбене објекте у којима тренутно нико не живи, а најновији пожар који је букнуо данас захватио је планину Ивицу, западно од Гацка према Невесињу.

Рудовић је рекао да су пожари намјерно изазвани како би паша била боља.
(СРНА)

Подијелите вијест