Мобилна клиника ординирала у Гацку

Мобилна клиника у виду специјално опремљеног амбулантног возила, предвођена специјалистом анестезиологије и реаниматологије др Виктором Белинским, данас борави у Гацку. Интересовање наших суграђана није изостало, па је велики број њих овога јутра одлучио обавити прегледе за које није била потребна упутница породичног љекара.

Руски љекарски тим, у пратњи особља требињске болнице, посјетио је и начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић. Доктору Белинском захвалио се на посјети и интересовању, подсјећајући да је ова хуманитарна мисија само још један доказ братских односа два народа.

Да хуманост не познаје границе, казала је и директор Дома здравља, Невена Миљковић Мандић.

“Мобилна клиника предвођена др Виктором Белинским борави већ неко вријеме у Херцеговини, лијепо је што нису заобишли Гацко. Прегледано је 40 пацијената, а мимо планираног обавиће и једну кућну посјету. Циљ су доступније здравствене услуге за наше кориснике. Наши грађани треба да буду одговорни према себи и свом здрављу, а данас су могли да бесплатно обаве физикални преглед и чују мишљење свјетских стручњака”, казала је Миљковић Мандић.

Следећа станица Мобилне клинике је Билећа, која ће становницима ове општине бити доступна од 12 до 15 часова.

Подсјећамо, Мобилну клинику покренула је Руска хуманитарна мисија на Балкану, као невладина хуманитарна организација у сарадњи са Болницом Требиње.

Подијелите вијест