Митровдански турнир у стрељаштву

Традиционални „Митровдански турнир“ у стрељаштву који се одржава редовно од 2007. године, одржан је тринаести пут у Гацку. Како је то устаљена пракса у ССИ РС, овај турнир се бодује и као завршно пето (финално) коло лиге инвалида Републике Српске. Учествовали су сви регистровани стрељачки клубови инвалида Републике Српске.

Резултати:

СКИ „Гацко“: 5. мјесто Момир Вуковић са 348 кругова, 7. мјесто Момо Пљеваљчић 336 кругова, 12. мјесто Жељко Марковић са 325 погођених кругова и 18. мјесто Алекса Слијепчевић са 297 кругова.

Екипно су погодили 1009 кругова и заузели треће мјесто.

Прва је била екипа СКИ “Бања Лука” из Бања Луке, а друго мјесто је припало екипи СК “Орао РВИ” из Бијељине. Четврта је била екипа “Св. Димитрије” из Невесиња, пети СКИ “Борац” из Бања Луке и шести је био “РВИ Леотар” из Требиња.

У генералном пласману Лиге инвалида РС, наши стријелци инвалиди нису имали могућности ни средства да наступе на 2. колу лиге у Бања Луци, па су се пласирали на пето мјесто у коначном пласману. Најбоље пласиран појединачно био је Момир Вуковић који је заузео 4. мјесто.

Подијелите вијест