Министрица Боровац посјетила општину Гацко

Министрица за људска права и избјеглице БиХ, Семиха Боровац са сарадницима, посјетила је јуче Oпштину Гацко и са представницима локалне власти разговарала о побољшању услова живота повратничке популације и питањима одрживог повратка.

“Са начелником општине су договорени одређени пројекти у којима ће општина Гацко суфинансирати дио за инфраструктуру, тачније пут према Бахорима и електрификацију за неколико насељених мјеста гдје има повратника”, истакла је Боровац и додала да постоји отворена сарадња са повратницима, спремност представника Општине да се те ствари ријеше, да се граде добри међуљудски односи и да се ствара један амбијент угодног живљења.

Према ријечима начелника општине, Милана Радмиловића, Општина ће реализовати пројекат електрификације у селима Церница, Вратница и Добро Поље, а са 40 посто средстава ће учествовати у асфалтирању пута до села Бахори.

Према званичним подацима Министарства за људска права и избјеглице у Општини Гацко се налази око 300 повратника, а пријављено је и 250 породица која желе да се врате.

Министрица је након састанка обишла Меџлис Исламске заједнице Гацко, као и засеок Хабули у Фазлагића Кули.