Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva-obavještenje

vlada

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva raspisalo je 20. juna 2012. godine. Javni konkurs za dodjelu subvencija za podsticaj izvoza u skladu sa Pravilnikom o uslovima i kriterijumima za dodjelu subvencija za podsticaj izvoza u 2012 godini.

„Na osnovu javnog konkursa dodijeliće se sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona KM, a dinamika dodjele sredstava zavisiće od doznačavanja sredstava ministarstvu“, rekao je ministar industrije energetike i rudarstva dr Željko Kovačević.

On je naglasio da je cilj dodjele subvencija davanje podrške projektima izvozno orijentisanih privrednih subjekata, radi poboljšanja konkurentnosti i povećanja izvoza, povećanja dodane vrijednosti postojećih proizvoda, povećanja proizvoda baziranih na inovacijama, kao i povećanja zaposlenosti.

„Predmet subvencija biće projekti koji podrazumijevaju uvođenje savremenih tehnologija i opreme,  izgradnju proizvodnih objekata, razvoj i inovativne djelatnosti, te uvođenje sistema kvaliteta“, naglasio je ministar Kovačević dodajući da u finansijskoj strukturi projekta učešće obrtnih sredstava ne može biti veće od 30 %.

Prema njegovim riječima na javni konkurs se mogu prijaviti preduzeća koja imaju projekte koji se provode u periodu od 01.01.2011. godine do 31.12.2012. godine i odnose se na realizovani (završeni) projekat ili projekat u završnoj fazi realizacije.

„Prilikom izrade Pravilnika za podsticaj izvoza ministarstvo je obavilo neophodne razgovore i konsultacije za predstavnicima poslovne zajednice i sindikata, kao i drugih relevantnih institucija“ , istakao je ministar Kovačević.

Javni konkurs sa pratećim obrascima i Pravilnikom o uslovima i kriterijumima za dodjelu subvencija za podsticaj izvoza u 2012. godini dostupan je na veb stranici ministarstva

http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mper/javnipozivi/Pages/PregledJavnihPoziva.aspx .

 

Подијелите вијест