Милинковић: Подршка предсједницима Вучићу и Додику у борби за национално достојанство и опстанак

Ових дана смо свједоци жестоких притисака на Србију, Републику Српску и српски народ. Ипак, овај пут су ти притисци много перфиднији, а самим тим и опаснији. Под маском културе сјећања, покушава нам се ударити жиг геноцидног народа. Зато сматрам да ми Срби немамо право на ћутање. Подршка предсједницима Вучићу и Додику, у борби за национално достојанство и национални опстанак, потребнија је него икада.

Српски народ Гацка у 20. вијеку био је жртва геноцида у два свјетска рата. У усташком геноциду који је спроведен у Другом свјетском рату, у Гацку су нестале читаве породице, истријебљена су читава села. Стратиштима српског народа Гацка ни броја се не зна. Корићка јама, Павлић, Придворица, Изгори, Зборна гомила, Љесков дуб… И тако до у бескрај. А тај су геноцид спровели преци оних који нас Србе данас оптужују да смо геноцидан народ. И то све под менторством Њемачке, која је на овим просторима, у оба свјетска рата сијала само зло и страдање.

И данас та иста Њемачка покушава да нам узме мир и слободу за коју смо се изборили у рату 1992-1995. И да нам отме прошлост. Славну и мученичку.

Зато нас данашње Србе, потомке јасеновачких, пашких, пребиловачких, придворичких и небројених других  жртава геноцида – та прошлост данас обавезује да се супротставимо новим покушајима да се српски народ испише из историје.

Управо због тога, желим да у своје лично име и у име Општине Гацко, изразим пуну подршку предсједницима Вучићу и Додику, у борби против срамне резолуције која се покушава представити као корак ка помирењу народа на овом простору, а у ствари представља фитиљ који по процјени њених ментора треба да изнова дестабилизује Балкан. 

Наредни дани ће  умногоме одредити положај српског народа, Републике Српске и Србије у времену које долази. Зато данас више него икад треба да станемо уз државна руководства Српске и Србије, данас посебно уз предсједника Вучића који у Њујорку води херојску борбу прса у прса на бранику славне прошлости, али и будућности српског народа. Живјела Србија, живјела Српска!

Начелник општине Гацко,

Др Огњен Милинковић

Подијелите вијест