Mилинковић и Паповић у Швајцарској поводом обиљежавања Дана Републике Српске

Начелник општине Гацко др Огњен Милинковић и предсједник Скупштине општине Гацко Рајко Паповић, боравили су у тродневној посјети Цириху поводом обиљежавања 30 година од оснивања Републике Српске.

У оквиру обиљежавања, Српско удружење привредника организовало је прелиминарни састанак привредника из Швајцарске и представника локалних управа из Републике Српске.

„Поред учешћа у свечаностима, господин Паповић и ја присуствовали смо конструктивном састанку, који је организован са циљем успостављања сарадње привредника из дијаспоре и матице. У вези са тим, у периоду од 13. до 15. маја, у Цириху ће се одржати самит привредника Швајцарске и српских привредника. Биће позвани представници локалних самоуправа наше земље и Србије, међу којима је и наша општина. Тада ћемо представити шта општина Гацко нуди и које потенцијале има. Наши људи су жељни свог завичаја, вољни су да дођу и да улажу и дају допринос у развоју како локалних заједница, тако и РС свеукупно“, потврдио је Милинковић.

У оквиру манифестације, организована је и Академија поводом 30 година од постојања Републике Српске, којој су присуствовали представници Српске православне цркве и гости из јавног, привредног, културног и политичког живота РС, Србије и дијаспоре.

Обиљежавању Дана РС у Цириху присуствовала је и предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић.

Ово је друга година заредом да Српска заједница у Швајцарској организује прослављање Дана Републике Српске.