Милинковић: “Гацко је вриједило посјетити овога љета”

Преображењским свечаностима стављена је тачка на двомјесечну манифестацију која је, према оцјенама локалног становништва и оних који су Гацком замијенили неке друге дестинације, побрала само позитивне критике. Такво мишљење дијеле и оне који су позвани да дају свој суд у смислу садржаја манифестације.

„Културно – спортско љето Гацко 2021“ симболичан је назив манифестације која је својим садржајем обогатила дане који су већ сада иза нас. Иницијатори, Кабинет начелника општине, др Огњена Милинковића у сарадњи са јавним установама, у првом реду “Културно – спортског центра” и Туристичке организације, задовољно сабирају утиске који ће своје мјесто наћи у брошури која је у припреми.

План да се омладини, студентима, али и свима који Гацко посјећују током љета, у периоду од 19. јуна до 19. августа, понуди што квалитетнији и разноврснији садржај је успио, а туристички потенцијали уз добру идеју и организацију су коначно добили на значају. Више од 700 посјетилаца првих скокова на језеру Клиње, и ватерполо на језеру Врба (Десивоје), показатељи су да је Гацко вриједило посјетити у протеклом периоду.

„Рекао бих да смо реализовали зацртани план, и да имамо прву успјешну манифестацију на пољу спорта и културе. Протеклих два мјесеца Гацко је било посјећено, што нам је био и основни циљ – пружити разнолих садржај локалном становништву, и привући друге да нас посјете током љета. Ово је била прва година, на некин начин и тест нама да видимо како ће то све да изгледа. Вјерујем да ћемо у годинама које долазе обогатити садржај, јер, уз добру идеју и потенцијале које нам природа нуди, све је лако. Кључан моменат су свакако и финасије, и надамо се да ћемо имати простора и у том смислу“, рекао је начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић.

Можда је најбољи утисак љета критика да се „исплатило љето провести у Гацку“, казала је Мира Копривица, директор „Културно – спортског центра“ Гацко, директног организатора 17 догађаја манифестације.

Као координатори али и суорганизатори, изузетно су задовољни ефектима манифестације, као и самом посјетом и чињеницом да је протекло све у најбољем реду.

„Од саме идеје па до почетка реализације пројекта „Културно – спортско љето Гацко 2021“ био је кратак временски период. То је био својеврстан изазов организационог карактера, али смо као колектив успјешно одговорили и спровели све планиране активности у зацртаном временском интервалу. Било је догађаја који са собом носе одређени ризик, попут скокова у воду који су се одржали на језеру Клиње, али у организационом смислу ништа нисмо препустили случају. Сваки детаљ смо разрадили до краја, од ангажовања професионалних спасилаца са чамцима, присуства медицинске екипе, полицијског обезбјеђења“, рекла је Копривица, истакавши да су радници ЈУ “КСЦ“ дали максималан допринос у креирању и реализацији садржаја, учествујући на свим турнирима и промовишући установу у којој раде али и свој град.

Људи који су намјенски дошли због спортских догађаја на језера Клиње и Врба, а којих је било из Љубушког, Требиња, Фоче, Новог Сада, али и страни туристи који су били у пролазу, због уприличених манифестација одлучили су да се задрже у Гацку.

„Иако смо мјесто којем много тога недостаје, манифестацијама попут ове трудимо се да постанемо средина у којој  суграђани радо учествују и дају свој допринос активном спортском и културно – забавном животу мјеста у којем живимо“, закључила је Копривица.

Већина догађаја је забиљежена камером сјајних момака из „Модекс“ продукције, а снимци ће се користити као промотивни материјал, у жељи да у наредним годинама привучемо што више младих људи да у току љетних мјесеци бораве у нашој општини.

Подијелите вијест