Међународни дан особа са аутизмом обиљежен у Удружењу “Растимо заједно” Гацко

Међународни дан особа са аутизмом обиљежава се широм свијета 2. априлa, чиме се настоји повећати свијест о постојању особа са аутизмом.

Циљ је указати широј друштвеној заједници на добити која ће проистећи из интеграције и дружења са особама која имају неку врсту инвалидитета, али и указати на проблеме са којим се свакодневно суочава ова маргинализована категорија.

Овај датум обиљежава се са циљем побољшања разумијевања аутизма и подршкe за достојанство, права и добробит особа са овим сложеним неуролошким поремаћајем који се различито манифестује.

Тим поводом, данас је у Центру за дјецу са посебним потребама „Растимо заједно“ Гацко организована инклузивно – креативна радионица. Радионици су поред чланова Удружења, присуствовали и малишани „Старије Б“ групе ЈПУ „Дјечији вртић“ Гацко.

Дjеца су имала прилику да покажу креативност и да осјете дух различитости и заједништва. Заједно са корисницима Удружења „Растимо заједно“ стварала су, дијелила и сарађивала.

Предсједник Управног одбора Удружења „Растимо заједно“, Гордана Кекић, овим путем се захваљује дјеци, васпитачима и директорици вртића са којим годинама успјешно сарађују.

Подијелите вијест