Међу најбољима: Гатачки гимназијалци на Финалној смотри у Сарајеву

Протеклог викенда у Сарајеву је одржан програм Финалне смотре, пројекат „Ја, грађанин“, који је на једном мјесту окупио 330 најуспјешнијих ученика у практичној настави из предмета Демократија и људска права. Међу најбољима, као представници регије Херцеговина у категорији средњих школа, на смотри су се нашли и ученици IV Г2 СШЦ „Перо Слијепчевић“ из Гацка, са професорицом Јованом Петковић.

Овом приликом, ученицима и менторима уручене су дипломе и новчани подстицај у износу од 800 марака, који ће искористити за реализацију пројеката.

„Велика је ствар за ученике, али и за мене као ментора, да будемо међу више од 300 најбољих. То је велика награда за сав наш труд и рад. Новац који смо добили утрошићемо за реализацију нашег пројекта „Неписменост“, којим смо и побиједили на Регионалном такмичењу у Требињу и тако добили шансу да се нађемо на овој смотри“, каже Петковић.

Задовољна је преданошћу и радом својих ученика, који су показали да се труд и рад на крају исплати. Позвани су и на љетни камп у Брчком, који ће бити у јулу мјесецу ове године.

На смотри, коју је организовао ЦИВИТАС, представљено је 36 побједничких екипа основних и средњих школа из Босне и Херцеговине.

Подијелите вијест