Матуру прославила 67. генерација гатачких матураната

Сваке године у мјесецу мају, главном улицом наше општине прошетају љепота и знање под руком. Протеклог викенда, гатачки матуранти СШЦ „Перо Слијепчевић“ су свечаним дефилеом обиљежили  крај средњошколског образовања, и почетак једне нове етапе живота. Колону младости и љепоте, и ове године аплаузима је поздравио велики број суграђана.

Након окупљања у школском дворишту, сликања са породицом и пријатељима, матуранти су се на кратко у свечаном издању вратили у школу, након чега је свечани дефиле кренуо према цркви Свете Тројице. Након благослова, матуранти су се преселили у закупљени ресторан, гдје су наставили славље до раних јутарњих сати.

Титулу најбољег ученика генерације понио је Гргур Јован, који је протекле четири године знање стицао у Општој гимназији. „Он је инзваредан ђак, ван конкуренције, учествовао је на свим републичким такмичењима из физике и математике, дивно и амбициозно дијете. За њега имам само ријечи хвале, скроман, радан, лијеп. Добро је што је такав ђак изабран за ђака генерације“, рекао је директор СШЦ „Перо Слијепчевић“ , Радослав Мучибабић.

Матурантима још једном честитамо и желимо сретан и успјешан пут до запослења или уписа на жељене факултете.

Подијелите вијест