Мале олимпијске игре: Регионално такмичење основаца у фудбалу

У оквиру Малих олимпијских игара, јуче је у Гацку одржано регионално такмичење основних школа у малом фудбалу за дјечаке и дјевојчице.

У мушкој конкуренцији учествовале су екипе основних школа из Гацка, Фоче, Берковића, Калиновика, Требиња, Љубиња и Билеће.

Велики број неизвјесних утакмица и емоција након побједа, обиљежиле су прелијеп спортски дан у Гацку. Наспрам тога, задовољство организатора и наставника физичког васпитања је још веће, што додатно оправдава значај и постојање Малих олимпијских игара Републике Српске.

У мушкој конкуренцији најбоље су биле екипе:
– ЈУ ОШ „Свети Сава“ Гацко, прво мјесто;
– ЈУ ОШ „Веселин Маслеша“ Фоча, друго мјесто;
– ЈУ ОШ „Његош“ Берковићи, треће мјесто;

За најбољег голмана на такмичењу проглашен је Сергеј Бјелогрлић из основне школе „Свети Сава“ Гацко. Најбољи стријелац је био Васо Вуковић из основне школе „Веселин Маслеша“ Фоча, а најбољи играч је Стефан Делић из основне школе „Свети Сава“ Гацко.

У конкуренцији дјевојчица учествовале су само двије екипе: ЈУ ОШ „Свети Сава“ Гацко и ЈУ ОШ „Љутица Богдан“ Калиновик.

У међусобном дуелу била је боља екипа гачанки и тако су постале регионални првак.
У женској конкуренцији за најбољег голмана проглашена је Оља Бозало из основне школе „Љутица Богдан“ из Калиновика. Најбољи стријелац је била Јелена Фржовић из основне школе „Свети Сава“ из Гацка. Најбоља играчица је Гордана Билановић такође из основне школе „Свети Сава“ из Гацка.