Лукић и Николић освaјачи “Sunrise beach volley tour 2021”

Пар из Србије, Лукић – Николић, освајачи су “Sunrise beach volley tour 2021” који је овог викенда одигран у Гацку, на терену крај језера Десивоје. Трећа станица одбојке на пијеску код нас, први пут и наш град уврштен је у календар такмичења.

Колико је побједнички пар квалитетан довољно говори податак да су репрезентативци Србије у овом спорту, те да су чак и играли квалификације за ОИ у Токију. Они су били бољи од пара Шормаз – Мирковић, који је тријумфовао у прва два турнира у Требињу, односно Градишци.

“Била је жестока борба, посебно у другом сету, било је напето до посљедњег поена. Успјели смо да анулирамо предност противника од 13:9 у другом сету што показује, каква смо заправо екипа. Пресрећни смо, што смо титулу освојили у Гацку, било је све на једном завидном нивоу”, казали су побједници.

Након првог дана гдје су били идеални услови за игру, јуче је било доста вјетра што је увелико ометало игру, те играчима задало доста муке.

“Одлучили смо се за Гацко јер је одбојкашки град, за разлику од Требиња, иако сам ја из Требиња, али у Требињу мушка одбојка није на неком нивоу. После овог турнира гдје је гатачка екипа узела треће мјесто, схватили смо и видјели да је Гацко одбојкашки град и да овај турнир већ сада најављујемо за идућу годину, јер Гацко и Гачани заслужују један овакав спектакл”, казао је Бојан Новокмет, директор турнира.


Душан Перишић, у име организационог одбора турнира, нагласио је да је публика могла да ужива у данима викенда у сјајној одбојци на пијеску.

“Ишли смо са 16 екипа, јер преко не би могли завршити за два дана, а одиграно је 30 утакмица. Првог дана је све заиста било перфектно, вријеме нам је ишло на руку, било је много гледалаца. Данас нас је дочекао јак вјетар који нам је правио велике проблеме. Но, ипак и вријеме нас је послужило у полуфиналним сусретима, али и мечевима за треће мјесто и великом финалу, гдје је виђена феноменална одбојка”, казао је Перишић.

Треће мјесто освојили су наши суграђани, Милан Бошковић и Андрија Дивљан.

“Задовољни смо успјехом у заиста јакој конкуренцији. Екипе из Србије и Брчког су стварно фантастичне, па су заслужено играли велико финале. Велика је ствар што је и наш град нашао мјесто у топ пет мјеста гдје је овај турнир нашао своје мјесто”, казали су трећепласирани Дивљан и Бошковић.

Овај турнир, окупио је максималан број екипа (за два дана такмичења) односно њих 16, колико је било и у Требињу, али и Градишци.

Сам турнир привукао је много пажње, јер су се на њему наши најбољи одбојкаши на пијеску из земље, а ту су и тимови из Црне Горе и Србије.

Подсјећамо, “Sunrise Beach Volley Tour” организује се у оквиру манифестације „Културно – спортско љето Гацко 2021“. Oрганизатор је фирма Management Event Box и Одбојкашки клуб „Гацко“, а генерални покровитељ Општина Гацко.