Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Литију из Гацка зауставили на граници

Јуче је са граничног прелаза Крстац кордон црногорске полиције вратио више стотина вјерника из Гацка, који су препјешачили 20 километара како би присуствовали молебану у манастиру Светог Саве у Голији. Мјеру забране уласка у Црну Гору, погранични службеници вјерницима у молитвеном ходу изрекли су позивајући се на „заштиту унутрашње безбиједности, сходно законској процедури заштите реда и мира и безбиједности саобраћаја на путевима“.

„Ружна порука данас са овога мјеста. Ови људи нису пошли да праве никакве инциденте, него су пошли на молитву овдје у манастир и можда је ово најбоља слика онога што ће се десити у Црној Гори ако се спорни закон не повуче. Вјероватно ће овако изгледати сваки манастир у Црној Гори, у њега ће ући само онај коме дозволи црногорска власт и полиција“, рекао је старјешина храма Свете Тројице, Велимир Ковач, који је предводио литију.

У миру и достојанствено, како је то више пута отац Ковач и нагласио, на мјесту гдје је литија заустављена служен је кратак молебан.

Подсјећамо, више стотина вјерника из Гацка након јутарње литургије у храму Свете Тројице у Гацку, јуче се упутио на молитвени ход и молебан у манастир Светог Саве у Голији, како би пружили подршку вјерницима у Црној Гори.

Подијелите вијест