Литију из Гацка зауставили на граници

Јуче је са граничног прелаза Крстац кордон црногорске полиције вратио више стотина вјерника из Гацка, који су препјешачили 20 километара како би присуствовали молебану у манастиру Светог Саве у Голији. Мјеру забране уласка у Црну Гору, погранични службеници вјерницима у молитвеном ходу изрекли су позивајући се на “заштиту унутрашње безбиједности, сходно законској процедури заштите реда и мира и безбиједности саобраћаја на путевима”.

“Ружна порука данас са овога мјеста. Ови људи нису пошли да праве никакве инциденте, него су пошли на молитву овдје у манастир и можда је ово најбоља слика онога што ће се десити у Црној Гори ако се спорни закон не повуче. Вјероватно ће овако изгледати сваки манастир у Црној Гори, у њега ће ући само онај коме дозволи црногорска власт и полиција”, рекао је старјешина храма Свете Тројице, Велимир Ковач, који је предводио литију.

У миру и достојанствено, како је то више пута отац Ковач и нагласио, на мјесту гдје је литија заустављена служен је кратак молебан.

Подсјећамо, више стотина вјерника из Гацка након јутарње литургије у храму Свете Тројице у Гацку, јуче се упутио на молитвени ход и молебан у манастир Светог Саве у Голији, како би пружили подршку вјерницима у Црној Гори.

Подијелите вијест