Ликовна колонија „Гацко-Клиње“ представљена невесињској публици

У невесињској Градској галерији протекли викенд је отворена изложба слика Ликовне колоније „Гацко-Клиње“ из Гацка.

Посјетиоци су имали прилику да виде дјела познатих имена нашег савременог сликарства, али и млађих сликара и студената ликовних академија.

Изложбу је отворила Јелена Глоговац Савић, академски сликар и члан Савјета колоније „Гацко-Клиње“. Она је изразила задовољство што Ликовна колонија „Гацко-Клиње“ има прилику да се представи невесињској публици, истакавши да је кроз колонију прошло неколико десетина добрих умјетника, академских сликара из Републике Српске, Црне Горе, Србије и Македоније оставивши велики број изузетних радова који чине завидан фундус колоније од око 250 умјетничких дјела.
„Надам се да ће Ликовна колонија „Гацко-Клиње“ оснажити и достићи још већи ниво да би служила као културна водиља младим нараштајима у Гацку“, рекла је Глоговац Савић.
Она је изразила очекивање да ће се ова колонија захваљујући фундусу дјела које посједује као и доброј сарадњи са институцијама културе у региону и удружењима ликовних умјетника, уцртати на мапи ликовне умјетности Херцеговине, а и шире.

Ликовна колонија „Гацко-Клиње“ настала је 2008. године у организацији ЈУ „Културно-спортски центар“ Гацко. Селектор ликовне колоније је академски графичар Тања Пикула, а у организацији изложбе учествовао је тим ЈУ „КСЦ“ Гацко под руководством директора мр Анђелке Бољановић.

Вече умјетности у Градској галерији употпунио је наступ Етно групе „Симонида“ из Невесиња.

(Радио Невесиње)

Подијелите вијест