Likovna kolonija Gacko-Klinje 2010

Sinoć je u holu Doma kulture svečano otvorena treća po redu likovna kolonija Gacko-Klinje 2010. Ove godine umjetnici će raditi i boraviti do 14. avgusta u motelu Košuta.

Učešće u koloniji uzeli su jedan akademski vajar i 15 akademskih likovnih umjetnika iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Početak rada ovih umjetnika blagosloven je i u Hramu Svete Trojice prije ceremonije otvaranja.

Riječi dobrodošlice prvo je uputio direktor kulturno- sportskog centra Mileta Davidović:

“Okupljamo se po treći put u našem gradu sa željom da ovaj kulturni događaj preraste u tradicionalni. Želim vam da u narednih šest dana pronađete inspiraciju i da još dugo budete uspješni u svom stvaralačkom radu.” – poželio je Davidović.

Želju da se lijepo osjećaju u Gacku izrazio je i načelnik opštine Milan Radmilović.

“Imamo ambicije da ova kolonija funkcioniše dugi niz godina i da okuplja umjetnike sa svih prostora bivše Jugoslavije koji žele da rade u ovako malim, ali lijepim mjestima.”- rekao je Radmilović i ujedno poželio plodan umjetnički rad.

Umjetnike koji će u narednih šest dana inspiraciju tražiti u okolini motela Košuta predstavio je selektor kolonije, Drago Vučić.

Učesnici su: Branislav Kovačević-Kova, Mijat Petronić, Pavle Rističević, Milosav Urošević, Jovo Lalić, Ana Laković, Mladen Blažević, Tatjana Topalović, Miroslav Bovan, Zoran Anđelić, Mladen Stajčić, Hadži Branko Nikitović, Dragan Bartula, Mirko Kovačević, Mirko Kovačević, Zoran Dragičević, Nenad Nestorović-Nestor, Milena Mučibabić, Jelena Glogovac Savić, Nataša Milović, Tanja Pikula i Maja Kapetinić.

Pokrovitelji ove manifestacije su opština Gacko i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske koje je u odnosu na predhodne dvije godine izdvojilo znatno manje sredstava.

Sinoć su u holu Doma Kulture bile izložene slike sa prethodnih kolonija.

 

 

Подијелите вијест