Квиз такмичење о познавању покрета Црвеног крста

Јуче је у Основној школи „Његош“ у Берковићима одржано регионално такмичење о познавању покрета Црвеног крста, за регију источна Херцеговина. Такмичари су показали завидно знање, а најбоља је била екипа ОШ „Свети Сава“ Гацко, која је освојила прво мјесто и тако стекла право да регију источне Херцеговине представља на Републичком такмичењу, које ће се одржати  11. новембра у Палама.

„У екипи Гацка биле су ученце осмог разреда – Уна Вуковић, Кристина Миловић и Наташа Марковић. Циљ такмичења био је да се што више младих упозна са начином и садржајима рада Црвеног крста, посебно када је ријеч о члановима Подмлатка Црвеног крста. Дјеца су се упознала са историјским развојем организације, као и са здравственим и социјалним активностима која су врло важна за сваког младог човјека“, рекао је секретар ОО Црвеног крста Гацко, Бранислав Арнаутовић.

Арнаутовић је истакао да овим такмичењем, које је традиционално, Црвени крст је одлучан да остане вјеран својим начелима, да развија властите капацитете, да стално повећава број младих и да ради на реализацији свих других задатака из годишњих планова и програма.

На такмичењу су учествовале и екипе представници шест основних школа, односно организација Црвеног крста из Берковића, Требиња, Билеће, Невесиња, Љубиња и Гацка.

 

Подијелите вијест