КУД „Зеленгора“ учесник на Интернационалном фолк-денс фестивалу у Израелу

Чланови КУД-а  „Зеленгора“ Гацко учествовали су на Интернационалном фолк-денс фестивалу у Израелу, који је одржан од 30. јуна до 08. јула. Фестивал је био државног карактера, а осим представника домаћина , окупио је и друштва из Русије, Кине, Грузије, Бразила, Непала, Румуније као и КУД „Зеленгора из Гацка.

Како сазнајемо од чланова нашег друштва, наступали су сваке ноћи у другим градовима (Afuli, Kiryat, Mozkinu, Holonu, Yarka VILLAGE, Tel Avivu, Haifi i Ramli) а наступе је пратило по више хиљада гледалаца.

Осим официјелног дијела програма, домаћини су учесницима обезбиједили обилазак најзначајнијих знаменитости и светих мјеста ове земље, тако да су чланови друштва имали прилику да обиђу Назарет, свето мјесто Исусовог дјетињства, као и свети град Јерусалим. Током боравка у Израелу, чланови нашег КУД-а су обишли  и Цркву Христовог гроба, Гестимански врт и Цркву Светог Васкрсења. Купање у најсланијем језеру на свијету, Мртвом мору, такође била је незаобилазна  станица чланова КУД-а.

„Света мјеста, изузетно љубазни домаћини, мјешавина вјера и народа, друштва изузетног квалитета са којим смо боравили у овој земљи, предивни стари градови и модерни Тел Авив учинили су да ово путовање буде круна досадашњих активности Друштва и остане заиста незаборавно за све учеснике“, кажу у КУД-у Зеленгора.

Подијелите вијест