КУД “Зеленгора”: Московска фолклорна етно група “Дербеневка” у посјети Гацку

Чланови московске фолклорне етно групе “Дербеневка” из Русије, били су гости КУД “Зеленгора” Гацко, у периоду од 06. до 08. септембра. Наиме, група из Москве је дошла у посјету Републици Српској, а у сарадњи са Удружењем српско-руског пријатељства, имали су прилику да посјете Брчко, Бијељину, Вишеград, Требиње и Гацко.

И овај пут, представници КУД “Зеленгора” били су добри домаћини, те су се потрудили да за кратко вријеме госте упознају са љепотама Херцеговине, али и да разговарају о њиховој будућој сарадњи. 

„Поводом посјете Гацку, имали су прилику да се упознају са културним садржајима који се могу видјети у нашем граду. Такође, у склопу програма везаног за наш КУД, заједно смо обишли Саборни храм у Мостару, Владичин двор, гдје су имали и топлу добродошлицу од оца Радивоја Круља који је представио у свом излагању знаменитости и историјске вриједности манастира који се налазе у долини Неретве. Обилазак старог дијела града а потом и манастир у Пребиловцима који је на њих оставио велики утисак. Још једна врло важна спона за дружење и ново пријатељство“, истичу у КУД „Зеленгора“.

Подијелите вијест