KUD “Sava Vladislavić”-Veče pjesme i igre

Proteklog vikenda u Domu kulture u Gacku, održan je godišnji koncert udruženja za očuvanje narodne pjesme i igre, “Sava Vladislavić” .

Na samom početku programa, predsjednik KUD-a, Lazar Okiljević, kroz kratku retrospektivu dosadašnjeg rada udruženja, zahvalio se gostima KUD-u “Petrovo Polje”, ali i svima prisutnima koji su se odazvali na ovaj koncert.

Zdravica Krsta Šupića, zdravičara udruženja, izgovorena na njemu svojstven način, označila je početak večeri.

U minutima pjesme i igre, na bini Doma kulture, smjenjivale su se igre našega kraja, kao i igre iz Srbije, koje su izvedene na mnogim gostovanjima u regionu.

U dvočasovnom kulturno-umjetničkom programu, kroz zvuke gusala, igru i pjesmu, publika se još jednom prisjetila na stare, ali svakako dobre i kvalitetne Hercegovačke običaje i tradiciju.

Ovim koncertom, KUD “Sava Vladislavić” je predstavio svoj godišnji rad, kojim će i dalje predstavljati tradiciju i običaje na koje su ponosni.

U okviru ove večeri, u holu Doma kulture, organizovana je i izložba radova iz udruženja “Rastimo zajedno”, koja je bila prodajnog karaktera. Zainteresovani građani radove mogu pogledati i kupiti u prostorijama Centra, u terminu od 08-15 sati, a sve informacije možete dobiti na kontakt telefon 059/472-660.

 

 

Подијелите вијест