КУД “Сава Владиславић” на сабору игре и пјесме “Смедеревска јесен”

Трагом најљепших српских обичаја, чланови КУД ”Сава Владиславић” из Гацка протеклих неколико дана су боравили у Смедереву, на дружење са побратимским КУД ”Деспот Ђурађ” из Раље, гдје су  присуствовали величанственом сабору игре, пјесме и дружења, под називом ”Смедеревска јесен”.

Одмах иза традиционалне кочије са грожђем, симбола града домаћина, КУД „Сава Владиславић“ је био дио дефилеа  овог сабора. Још увијек под утисцима од путовања,  чланови овог удружења кажу да им се чинило да је сваки становиник Смедерева био на улици и посматрао величанствени дефиле, од преко 1000 учесника.

Другог дана посјете Смедереву, одиграли су игре из Херцеговине, и тако пренијели дио нашег неба у тај дио Србије.

Величини догађаја допринијело је и присуство градоначника Смедерева, предсједника скупштине Републике Србије и бројних министара владе Србије, који су такође показали одушевљење како према цијелој манифестацији, тако и према херцеговачкој ношњи и свим обичајим које она носи са собом.

При повратку из Смедерева, чланови овог удружења су донијели много позитивних утисака, у нади да ће се и у будућности наставити њихова традиција успјешних наступа.

 

Подијелите вијест