КУД “Сава Владиславић”: Дводневна турнеја по Србији

Чланови Удружења за очување народне пјесме и игре “Саве Владиславић” Гацко, вратили су се са дводневне турнеје по Србији, на којој су били од 12. до 14. маја.

Током турнеје, чланови удружења су били у могућности да посјете неке од градова Србије и да се упознају са знаменитостима које ти градови нуде. Као прва дестинација, био је град Крагујевац, гдје су посјетили музеј и спомен парк Шумарице и одржали концерт, заједно са својим домаћинима, члановима КУД-а “Дукат” Крагујевац.

Даљи пут водио је у Лапово, гдје је одржан још један заједнички концерт, овај пут са члановима КУД-а “Лапово”. Чланови КУД-а “Саве Владиславић”, посјетили су и Јагодину, тачније, зоолошки врт, музеј воштаних фигура, који представља један од шест музеја у Европи, а први у Србији са ликовима домаће историје, као и парк са вјештачким водопадом.

При повратку у Херцеговину, организована је краткотрајна посјета етно-парку “Терзићева авлија” Злакуса, што је оставило посебан утисак на чланове удружења, јер етно-парк одликује чистим ваздухом, добро очуваном културом, и поштованим обичајима, старим занатима и рукотворинама. Такође, посјетили су и манастир Добрун и Андрићград у Вишеграду.

Исти викенд, Мушка пјевачка група удружења „Сава Владиславић“ гостовала је на вечери Херцеговаца у Бањалуци.

Подијелите вијест