КСЦ Гацко: У току Љетна школа пливања

У Љетну школу пливања, коју Јавна установа “Културно – спортски центар” Гацко у сарадњи са Пливачким клубом „Леотар“ из Требиња, организује по трећи пут, пријавило се 80 дјеце. У питању је обука непливача и усавршавање техника пливања, за дјецу узраста од 5 до 18 година. Према ријечима директора КСЦ, Анђелке Бољановић, дјеца ову обуку доживљавају и као један својеврстан вид екскурзије, гдје се лијепо друже и забаве.

Трошкове превоза дјеце обезбиједила је Општина Гацко, а школа ће трајати до 31. јула.

“Дјеца одлазе три пута седмично, уторак, четвртак и субота. Један час траје 45 минута активног вјежбања у базену и 15 минута припреме. Обука се врши на Олимпијском базену „Бање“ у  Требињу, инструктори су из ПК “Леотар”, а са дјецом из Гацка иду три наша радника, који воде рачуна о безбједности дјеце током пута и у потпуности су посвећени дјеци”, каже Бољановић.

Током обуке, као и претходних година, дјеца су подијељена у групе, у зависности од тога да ли су у питању непливачи или они који усавршавају технике пливања и скокове.

“Задовољни смо радом инструктора, али и дјецом која су дио школе. Велики је број оних који су и у протекле двије године били дио ове обуке, и они су најбољи показатељ успјеха и смисла школе коју организујемо”, рекла је Бољановић.

Из КСЦ Гацко најављују и низ културних и спортских активности које ће обиљежити период пред нама.

Школа једрења је на програму 27. и 28. јула, коју и ове године организују у сарадњи са Једриличарским клубом из Крагујевца. Од 1. до 6. августа одржава се традиционална Ликовна колонија “Гацко – Клиње”, а у сарадњи са репрезентативцем БиХ у кошарци, нашим суграђанином Обрадом Томићем, по први у Гацку ће се организовати Турнир “Баскет 3 х 3”.

Више детаља доносимо ускоро.

Подијелите вијест