Кризни штаб: У Гацку укупно 19 заражених, трговине, пекаре и угоститељски објекти раде до 21 сат

Данас, са почетком у 11 часова одржан је редовни састанак Кризног штаба општине Гацко, на коме је потврђено да на подручју општине нема нових заражених вирусом корона.

Јуче је у нашој општини код још пет особа потврђено присуство корона вируса, саопштено је из Дома здравља „Проф. др Саво Бумбић“ Гацко, па се укупан број заражених у овој општини попео на 19.

Такође, јуче су узети узорци од 22 особе које су биле у непосредном контакту са новозараженим. Данас су тестирана четири лица. Под љекарским надзором тренутно се налази 48 особа.

На састанку је донесен и следећи закључак:

  • Ограничава се рад трговинама прехрамбеном и непрехрамбеном робом, субјектима који се баве производњом хљеба и пецива и угоститељским објектима за исхрану и пиће до 21:00 сат. Угоститељи могу обављати дјелатност у пословним просторијама и баштама, а према упутствима и мјерама које прописује Институт за јавно здравство Републике Српске.

Полицијски час и остале прописане мјере се поштују.

С обзиром на пораст броја заражених у Гацку, Кризни штаб упућује апел грађанима да максимално поштују препоруке и смање социјалне контакте.

Подијелите вијест