Кризни штаб: У Гацку ни данас нема заражених

Данас је трећи дан како у општини Гацко нема заражених вирусом корона, потврђено је на састанку Кризног штаба који је засједао јутрос.

Под љекарским надзором налази се 79 особа, док је за три особе престао да важи. Два лица смјештена су у карантин који је за ове намјене обезбијеђен у просторијама Парохијског дома код капеле. Волонтери кампа редовно им достављају храну, воду и остале потрепштине.

Директор дома здравља, Вера Тепавчевић, потврдила је да су претходно заражена лица (њих десет), у добром здравственом стању, те да се и даље налазе у Болници у Требињу. Додала је да ће данас бити обављено тестирање једне особе која је у карантину.

Током викенда забиљежена су два кршења мјере забране кретања у током полицијског часа, потврђено је из Полицијске станице у Гацку.

Подјела дистрибутивног материјала приводи се крају. Волонтери Црвеног крста тренутно су на терену, и домаћинствима у Автовцу данас ће подијелити 300 пакета који садрже један пар рукавица, двије маске и два летка на којима су упутства о понашању, мјерама и предострожностима у вријеме пандемије.