Координациони састанак Републичке управе цивилне заштите одржан у Гацку

У сриједу 6. новембра, у Гацку је одржан први у низу редовних координационих састанака за подручје Требиња, с обзиром да је пракса да се ови састанци одржавају широм Републике Српске. Састанку је присуствовао в.д. директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске са сарадницима и руководиоцима служби цивилне заштите са подручја Херцеговине, као и другим субјектима од значаја за заштиту и спасавање са овог подручја (Центар за газдовање кршом Требиње, ЈУ „Екологија и безбједност“, Требиње, Полицијска управа Требиње и Јединица граничне полиције Требиње).

Урађена је кратка анализа реализованих задатака који произилазе из:

  • плана активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од шумских и других пожара на отвореном простору у Републици Српској у 2019. години,
  • реализованих превентивних и оперативних мјера сходно Плану одбране од поплава у Републици Српској у 2019. години као и анализа капацитета за заштиту и спасавање од поплава. („Службени гласник Републике Српске“, број: 10/19)
  • анализа задатака реализованих сходно Плану активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од земљотреса у Републици Српској у 2019. години ( “Службени гласник Републике Српске” број:49/16) и анализа капацитета за заштиту и спасавање од земљотреса.
  • реализоване превентивне и оперативне мјере сходно Плану активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од већих снијежних падавина и снијега од интереса за Републику Српску у 2019. године ( „Службени гласник Републике Српске“ број: 93/17) и анализа капацитета за заштиту и спасавање од снијежних падавина и снијега.

Дискутовано је и о питању активности градова/општина у вези са појавом афричке куге свиња као и о мигрантској кризи.

(Извор: Републичка управа цивилне заштите РС)

Подијелите вијест