Konkurs na RiTE Gacko završen

Park_RiTE_4Tema o kojoj se najviše pričalo proteklih mjeseci u našem gradu je, bez sumlje, konkurs za prijem radnika u preduzeću RiTE Gacko.

Iščekivan sa nestrpljenjem, izazvao je pravu najezdu na protokol, kako opštine Gacko, tako i susjednih opština Nevesinja i Bileće. Od 17. do 31. oktobra, koliko je bio otvoren konkurs, prema evidenciji sa protokola Opštine na kojem je vršena verifikacija, otovrena su 3094 broja, a svaki od njih, u prosjeku, podrazumjeva ovjeru 4 papira, što prema procjenama predstavlja ovjeru preko 12.000 dokumenata. Ističu da većina kandidata ovjerava više primjeraka sa namjerom da konkuriše na nekoliko radinh mjesta, a rekorder je osoba koja je donijela čak 93 dokumenta na uvid i verifikaciju. I pored različitih priča koje su čaršijom kružile o velikim novčanim iznosima koje su kandidati izdvojili za kompletiranje dokumentacije, na protokolu su kategorični da su sve ovjere za konkurs bile besplatne.

I u kadrovskoj službi RiTE Gacko su nam potvrdili da je, na raspisani konkurs, stigao veliki broj prijava. Do sada je, po njihovoj evidenciji, za posao u gatačkom gigantu, konkurisalo 1.435 lica, ali to nije konačan broj jer očekuju da stignu prijave putem pošte.

Pred radnicima kadrovske službe je sada ogroman posao razvrstavanja molbi i analiza podnijete dokumentacije koja će potrajati najmanje mjesec dana jer je većina kandidata konkurisala na više radnih mjesta.

Kako smo nezvanično saznali, prijave će razmatrati i o njima odlučivati stručna komisija RiTE koja još nije imenovana tako da je neizvjesno kada će procedura prijema biti okončana, a 96 novih radnika će, koliko ih je konkursom predviđeno za prijem, početi sa radom.

Ovakvo interesovanje nije iznenađujuće, jer su konkursi rijetki, a gotovo je izvjesno da u narednom periodu novih prijema radnika neće biti.

Подијелите вијест