Комунална полиција општине Гацко: У току редовне комуналне контроле и уклањање киоска

Комунална полиција општине Гацко протеклих дана вршила је редовну контролу кориштења јавних површина у сврху постављања киоска. Уклоњени су сви киосци који се више не користе док су други премјештени на дозвољену локацију. Према ријечима комуналног испектора у општини Гацко, Горана Савића, ова контрола је почела прије десетак дана и биће настављена и у наредном периоду.

 „Уклонили смо три киоска из центра града. Осим непосједовања Рјешења за закуп градског грађевинског земљишта, један од разлога уклањања су и радови који ће ускоро почети на уређењу центра града – у питању је централни споменик као и радови на старој општини“, рекао је Савић.

Савић је подсјетио да комунална полиција врши редовне контроле паркирања возила на тротоарима и зеленим површинама. За свако непрописно паркирано возило на наведеним површинама, издаваће се прекршајни налози у износу од 50,00 КМ.

Током априла акције чишћења и прољећног уређења града

Током мјесеца априла организоваће се и акције чишћења града, у сарадњи са јавним установама, организацијама, удружењима и грађанима. Уколико временски услови дозволе, прва акција је планирана у недељу, 9. априла, у организацији друштва „Добровољни даваоци крви Гацко“.

Комунална и еколошка инспекција општине Гацко, у сарадњи са грађанима и заинтересованим субјектима, у суботу 22. априла, спровести ће једнодневну „Let’s Do It“ – волонтерску акцију чишћења. Радиће се на уклањању дивљих депонија и отпада са зелених површина и других заштићених подручја.

 

Подијелите вијест