Колегијум Скупштине општине Гацко усагласио дневни ред

На јучерашњој сједници Колегијума Скупштине општине Гацко, договорен је термин одржавања наредног засједања општинског парламента, првог у овој години.

Према договору, одборници ће се састати у петак, 25. фебруара, а на дневном реду који је јуче усаглашен, наћи ће се 19 тачака. Допуна предложена од стране представника ПДП, није прихваћена.

Извјештај о раду Скупштине општине Гацко за претходну годину, као и њених радних тијела, једна је од тачака која ће се наћи пред одборницима.

Одборници ће разматрати и информацију о раду Савјета мјесних заједница за 2021. годину. Према ријечима предсједника Скупштине, Рајка Паповића, на овом засједању присуствоваће представници Савјета мјесних заједница са подручја општине.

Пред одборницима ће се наћи и приједлог Стратегије развоја општине Гацко од 2022. до 2028. године. Представници клубова одборника затражили су да се материјали по овој тачки свим одборницима достави у електронској форми.

Приједлог Плана капиталних улагања за 2022. годину, једна је од значајнијих тачака наредног засједања. Према ријечима замјеника начелника Општине Гацко, Синише Мандића, овај приједлог је спреман и прати га Одлука о (потенцијалном) кредитном задужењу у износу од 1,9 милиона марака. Како је рекао, уколико прође скупштину, у плану инвестиција јасно ће се видјети његова намјена. Највише новца би се утрошило на асфалтирање путева, а међу приоритетима је зграда за младе брачне парове.

Поред поменутих, одборници ће, између осталог дискутовати и о Приједлогу Програма коришћења средстава остварених по основу експлоатације минералних сировина, Приједлогу Програма уређења градског грађевинског земљишта, те о Приједлогу Плана коришћења јавних површина за 2022. годину.

Према утврђеном дневном реду, и десето редовно засједање ће бити закључено одборничким питањима.