Održana humanitarna priredba „Svako dijete za dijete“

hum_prir__18

Povodom Nedjelje djeteta, sinoć je u Domu kulture u Gacku održana humanitarna priredba, pod sloganom „Svako dijete za dijete“. Humanitarno veče je otvorio Radomir Radmilović, član upravnog odbora udruženja „Rastimo zajedno“. Uz riječi dobrodošlice, ispred učenika srednjoškolskog centra, prisutne je pozdravio i jedan od učesnika dijela projekta SPIS, Krsto Šupić.

Najmlađi učesnici Dječijeg Vrtića bili su ujedno i prvi učesnici humanitarne večeri, koji su svojim nastupom obradovali prisutne u prepunoj sali gatačkog Doma kulture. U priredbi su učestvovali i kulturno-umjetnička društva „Zelengora“ i „Sava Vladislavić“, Centar za socijalni rad, osnovna i srednja škola kao i učenici muzičke škole „Sveti Roman Melod“. Na humanitarnoj večeri smo mogli čuti i Himnu volontera Crvenog krsta.

Ne štedeći dlanove, publika je aplauzom podržala mladu Sandru Divljan i Natašu Lozo, koje su pjesmu Željka Joksimovića „Nije ljubav stvar“, izvele na gestovnom jeziku.

Građani Gacka su svojim prisustvom i simboličnim novčanim doprinosom, podržali osnovni cilj ove priredbe, a to su dječija zaštita, i obaveza roditelja da im tu zaštitu pruže. Pružena je jasna poruka, koja glasi – Porodica, tamo gdje život počinje.

 

Подијелите вијест