Кик – бокс клуб “Тигар” Гацко: Два злата и једна бронза на Првенству РС

Отворено Првенство Републике Српске у кик – боксу одржано је у суботу, 17. октобра у Требињу у организацији КБС РС и КБК “Леотар” из Требиња.

Кик – бокс клуб “Тигар” Гацко наступио је са три такмичара. Матеј Мучибабић је освојио прво мјесто у дисциплини “лоу кик” као старији кадет, у категорији до 54 кг, иако је по годинама млађи, побједивши у финалу актуелног првака Србије. Тамара Мучибабић је освојила прво мјесто у дисциплини “лоу кик” као старија кадеткиња +65кг, док је Андрија Говедарица освојио треће мјесто као старији кадет до 71кг.

Предсједник КБС РС и тренер кик – бокс клуба “Тигар” Гацко, Веселин Ђуричић рекао је да су након дуже паузе због корона вируса такмичари са радошћу дочекали ово такмичење гдје су показали веома добру физичку и техничку спремност на рингу и татамију и освојили медаље у разним категоријама. “Организатор је дворану припремио са одличним рингом и татамијем и организовао мјерење температуре за све који су улазили у дворану и поштовао препоруке Института за здравство Републике Српске. Судијска организација је била на свом нивоу без иједне примједбе на суђење”, истакао је Ђуричић.

На Првенство Републике Српске у кик – боксу учествовали су такмичари из Србије, Црне Горе и БиХ са 92 такмичара из 24 клуба.