Карате клуб ”Младост” Гацко

NAZIV: Karate klub “Terma” Gacko
ADRESA: Solunskih Dobrovoljaca br. 27
TEL: 059/473-317

Karate klub “Terma” osnovan je 1983. godine. Klub je prekinuo sa radom početkom rata u Bosni i Hercegovini, a 1993. god. klub nastavlja sa radom do danas.
Tokom svog rada klub je iznjedrio veći broj uspješnih takmičara koji su nastupali za reprezentaciju SFRJ, a kasnije i Republiku Srpsku.
Trenutno članica našeg kluba nastupa za reprezentaciju Francuske.

Klub broji 85 članova od početka do majstorskih zvanja.
Upis članova u karate klub vrši se od navršenih 7 godina.
Rad sa djecom obavljaju treneri Radenko Ivković, majstor crnog pojasa 2. dan i Dario Rajković, profesor fizičke kulture i majstor crnog pojasa 1. dan.
Seniorska ekipa u kvalifikacijama za republičku ligu od 50 ekipa osvojila je drugo mjesto. Na pionirskom prvenstvu tadašnje Jugoslavije osvaja prvo mjesto, a kadeti i kadetkinje treće mjesto.
U poslednjih 8 godina takmičari ovog kluba osvojili su 2245 medalja.
Osim redovnih i zvaničnih nastupa širom Republike Srpske gdje su od 2000. god. do 2005. god. regionalni prvaci, a na svim prvenstvima i kupovima među 3 najbolja kluba u Republici Srpskoj. Imali su zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima.
Za reprezentaciju Republike Srpske 2002. god. na svjetskom kupu u Novom Sadu ostvareni su izuzetni rezultati. Osvojene su 3 medalje, zlato u borbama ekipno i  dvije bronze u borbama pojedinačno.
2006 god. seniorska ekipa je na prvenstvu u BiH zauzela drugo mjesto.
2008 god. klub je osvojio 188 medalja.

 

Подијелите вијест