Кабинет начелника општине Гацко: Саопштење за јавност

Саопштење из Кабинета начелника општине Гацко, др Огњена Милинковића, преносимо у цјелости.

Поводом јуче објављеног текста на БН порталу да је Општина Гацко прво асфалтирала пут па онда расписала тендер, обраћам се јавности у циљу истинитог информисања и изјављујем сљедеће:

Информације у тексту који је објавио БН портал, позивајући се на писмо Вукоте Говедарице су лажи креиране са циљем дезинформисања јавности и прављења што више непостојећих афера које по њиховом плану треба да произведу хаос путем криминализације свих људи који учествују у актуелној власти како на локалном тако и на републичком нивоу.

Што се тиче асфалтирања предметног пута, дужине 500 метара, тачно је да је исти већ неколико година, и за вријеме претходне власти био у плану за санирање, па тако и ове године. За разлику од претходне власти, ми смо расписали тендер да реализујемо ту активност али је у међувремену, у приватној режији, навучен слој асфалта на ту дионицу, те се овим путем и захваљујем донатору јер је то била обавеза Општине. Као доказ прилажем вам ИЗЈАВУ ИЗВОЂАЧА РАДОВА у којој се види да Општина Гацко није наручила нити реализовала тај посао.

Мојим доласком на чело Општине, односно на мјесто Начелника, затекао сам прави хаос у администрацији, дефицит у буџету, неисплаћене плате радницима, неисплаћене а приспјеле обавезе од преко шест милиона марака, укупан дуг преко дванаест милиона, те масу криминалних активности и дјела које је учинила претходна власт и коју ће на жалост платити буџет општине Гацко.

Све наведено сам препустио Институцијама и органима који су задужени за утврђивање кривице и одговорности било кога, јер моја политика, за разлику од Вукотине, није свађање нити политичка трговина са грађанима Гацка. Моја политика, као и политика СНСД-а, странке којој припадам, јесте помирење и просперитет ове општине колико је то уопште могуће после Вукотине дугогодишње владавине. И ове и сигуран сам још низ година ће требати озбиљног рада на рјешавању нагомиланих проблема које је оставила дугогодишња Вукотина владавина.

Подијелите вијест