Кабинет начелника општине Гацко: Саопштење за јавност

Саопштење из Кабинета начелника општине Гацко преносимо у цјелости:

Одјељење за инспекцијске послове Општинске управе Гацко утврдило је да је Меџлис Исламске заједнице у Мјесној заједници Кула, без законом прописане документације почео изградњу спомен обиљежја погинулим припадницима такозване Армије БиХ и сходно томе, издало налог да се радови обуставе.

Оно што додатно забрињава јесте информација добијена из Полицијске станице Гацко да је у суботу 31. јула, предвиђено одржавање комеморатнивног скупа са истакнутим заставама и другим обиљежјима такозване Армије БиХ, а очекује се долазак већег броја припадника Патриотске лиге БиХ.

Ова вијест проширила се међу становницима Гацка и изавала узнемиреност.

Због свега наведеног, у општини Гацко одржан је састанак са представницима Скупштине општине, Полицијске станице Гацко и Инспектората и донесен је закључак да се предузму све прописане мјере и радње које ће допринијети очувању добросусједских односа на подручју општине Гацко.

 У том циљу, одржан је састанак са представником организатора коме је предочено коју све законом прописану документацију мора посједовати да би се спомен обиљежје могло поставити и затражено је уклањање обиљежја такозване Армије БиХ.

Наглашавамо да нам је приоритет одржавање добрих међунационалних односа који су на високом нивоу и изражавамо наду да ће у будућности организатори оваквих и сличних манифестација водити рачуна да својим чињењем не стварају тензије међу становништвом наше општине.