Јуче почела монтажа споменика погинулим борцима у Гацку

Као што смо већ објавили фото вијест на нашој Званичној фејсбук страници, јуче је почело постављање монтажних елемената (средњег дијела и круне), споменика борцима одбрамбено – отаџбинског рата 1991-1995, које је извођач радова, “Конструктор – инжињеринг” из Билеће, током зимског периода припремао на свом погону. Тренутно се ради крст, а биће урађене и постављене и фигуре од бронзе – три бронзана војника висине до 180 цм, која се раде у ливници у Новом Саду, као и три грба Републике Србије, сваки од њих наизмјенично постављен у једном пољу круне која има шест кракова. 

Како је и најављено, одмах по монтажи средњег дијела и круне, почињу и радови на околном уређењу, електоинсталацијама, водоводној и канализационој мрежи.

Из Борачке организације општине Гацко истичу да још нису одлучили о натпису који ће бити на споменику, те да ће коначну одлуку о томе донијети породице погинулих бораца. Једна од варијанти је и плоча са именима бораца, која би стајала иза споменика, до фасаде зграде старе општине. “Још нисмо одлучили да ли ће  имена погинулих бораца или одређена порука стајати на споменику. Породице погинулих бораца свакако ће одлучити, а ми ћемо прихватити њихову одлуку”, истиче предсједник Борачке организације Гацко, Славко Атељевић.

Коначан износ свих радова, које финансира Општина Гацко, ће износити око 300 хиљада марака. Сви радови ће бити завршени прије обиљежавања Дана бригаде, 7. августа.