ЈП “Комус” ускоро богатији за возило за одвожење отпада

Возни парк Јавног предузећа „Комус“ а.д. Гацко, ускоро ће бити богатији за возило за одвожење отпада. Наиме, како је потврдила директор предузећа Драгана Рудан, у другој половини 2019. године пријавили су се на Конкурс који је расписао Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, за додјелу средстава и финансирање пројекта за управљање амбалажним отпадом и управљање отпадом.

„Возни парк предузећа је дотрајао, камиони су стари и њихово одржавање изискује велике трошкове. Из тих разлога одлучили смо да урадимо пројекат за набавку нове опреме, односно возила за одвожење отпада који има могућност да празни мале и велике контејнере истовремено. Ради се о великом камиону сабирног сандука запремине 20 m3. Возило има могућност пражњења посуда од 60 до 240 литара, као и посуда 1100 литара и отворених посуда запремине 5, 7 и 10 m3. Набавком овог камиона предузеће ће остварити велику уштеду горива и трошкове одржавања, а из свакодневне употребе више нећемо морати да користимо ауто подизач који један контејнер на депонију и назад вози 40 километара“, истакла је Рудан.

У ове сврхе, Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС предузећу “Комус” је одобрио 30.000,00 КМ. Остатак новца очекују од Општине као оснивача, а средства која буду недостајала предузеће ће обезбиједити из властитих средстава.

Тендер за набавку возила расписују ове седмице, каже Рудан, па се надају да ће до 30. августа сва процедура набавке бити завршена, а возило бити на услузи свим становницима Гацка.

Подијелите вијест