ЈП „Комус“: Спремни за зимску сезону – у плану куповина и новог возила

Предузеће „Комус“ Гацко већ неколико мјесеци се може похвалити новим возилом, које кабасти отпад одвози искључиво са градског подручја. Према ријечима директора, Александра Маљевића, возило вриједности 66 хиљада КМ увезено је из Аустрије, а његову набавку су помогли Фонд за заштиту и развој, Општина Гацко, док је дио средстава издвојило и само предузеће.

Возило је намијењено за одвожење кабастог отпада количине до 20 тона, што је сасвим довољно за градско подручје. Међутим, с обзиром да је ово возило велико, и не може приступити ужим улицама у појединим дијеловима града, у  плану је и набавка мањег возила.

„Поред овог возила, планирамо да набавимо и мање, до 12 тона, како би покривеност свих улица била обезбијеђена адекватно, када је у питању одвоз смећа. Такође, набавили смо и око стотињак канти које ће, у складу са потребама, бити распоређене у градским насељима“, истиче Маљевић.

Возни парк у предузећу Комус је солидан. Маљевић истиче да су спремни за зимску сезону. Посједују двије машине за чишћење и одвоз снијега, боб кет и фрезу за чишћење снијежних наноса на тротоарима. Очекују и куповину једног мањег кипера који би током зимске сезене додатно олакшао чишћење града. Такође, ту су и два комбија – за погребне услуге и за одвоз и складиштење картона.

Као што је већ познато, Комус газдује градским гробљем, а погребна служба предузећа посједује сву неопходну опрему. Грађевинска служба овог предузећа љетос је била ангажована на изградњи конака манастира у Данићима, а према ријечима директора, послови су успјешно обављени те се у будућности надају и новом ангажману.

У сарадњи са Комуналном полицијом Општине Гацко, забранили су пијачну продају на платоу код храма Свете Тројице. Пијачни простор на тренутној локацији подијељен је на робну и зелену пијацу, те се сва врста продаје обавља искључиво на том простору.

Комус највише посвећује пажњу одвозу смећа и чистоћи града. У сваком моменту на улицама имају шест људи који одржавају чистоћу града и зелених површина.

Тренутно су усмјерени на припреме за зимску зезону, на чему вриједно и раде.

Подијелите вијест