Јесењи излет полазника школе спорта “Спартакус”

Универзална школа спорта “Спартакус” Гацко у сарадњи са планинарским друштвом “Волујак” јуче је организовала излет у природи, у окружењу планинарског дома “Волујак”. Циљ им је био да од редовних тренинга направе искорак и истовремено уживају у природи.

Један од тренера школе спорта, Јелена Јововић, каже да настојe дјецу од малих ногу повезати са природом и упознати са природним богатствима којима су окружени. Од малена развијати добре темеље и основе на којима касније, како је рекла, могу да се граде као квалитетне особе које цијене и воле своје, а поштују друге.

„Уживали смо у идиличном јесењем октобарском дану у подножју планина Лебршник, Волујак, Кук. Шетали до Јагодиног језера. Сазнали мистерију настанка имена језера. Дијелили осмијехе, загрљаје, кораке, сендвиче, чоколадице. Показали како се радује и кад се губи и кад се добија у играма без граница. Упознали смо се и са планинарском етиком, кодексом, опремом и шта значи бити добар планинар. Сусрели се са првим успонима, планинарским маркацијама, путоказима. Толико тога новог научили и схватили да доста тога планираног нисмо успјели реализовали јер дан је био прекратак да намири радозналост малих глава, жељних нових сазнања. То нам је добар знак да се требамо опет вратити и задовољити ту њихову радозналост“, рекла је Јововић и захвалила ПД “Волујак” на гостопримству и родитељима на повјерењу.

Стотињак малишана и родитеља уживали су у љепотама природе која нас окружује, а дјелић атмосфере вам доносимо у галерији фотографија.