Једнодневни излет дјеце и омладине са посебним потребама

Удружење „Растимо заједно“ Гацко, већ другу годину за редом, организовало је дружење дјеце и омладине са посебним потребама на једнодневном излету, на Кошути.

Дружење је организовано у оквиру пројекта „Одржив рад дневног центра за дјецу и омладину са посебним потребама“, као добар начин њихове социјалне укључености која се реализује у сарадњи са холандском организацијом ЦНФ.

Циљ овог излета је рекреација, интеграција као и што сам пројекат носи назив, у смислу социјализације и социјалне укључености у друштво.

Са корисницима услуга дневног центра, дружили су се ученици основне и срдње школе, представници Дјечијег вртића као и активни волонтери из Црвеног крста, кроз разне спортске и музичке активности.

У организацији излета учествовали су и радници Центра за социјални рад као и радници центра ЦДПП-а, а гости излета су били представници и корисници дневног центра „Ведар осмијех“ из Билеће.

Према ријечима представника удружења „Растимо заједно“, на излету је владало добро расположење, па дружење оцјењују врло успјешним, у нади да ће постати традиција.

Захваљују се фирми „Југопревоз“ Гацко, која им је и овај пут изашла у сусрет и обезбиједила превоз до Кошуте.