“Један слаткиш – једно дијете”: Средњошколци подијелили пакетиће малишанима удружења “Растимо заједно”

У хуманитарној акцији „Један слаткиш – једно дијете“ коју је организовао Савјет ученика СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, данас су подијељена 52 пакетића за дјецу удружења “Растимо заједно” Гацко и социјално угрожених породица са подручја општине.

Испред удружења на поклонима се захвалила Гордана Кекић, предсједник Управног одбора удружења.

„Ово је још једна успјешна година за нас, а ви сте и ове године као и много пута раније, дошли, посјетили наш центар и пакетићима обрадовали нашу дјецу. Иако сте јако млади, ипак сте успјели да препознате проблем, да се солидаришете са нашим корисницима. Од срца вам хвала што сте и данас са нама“, истакла је Кекић.

Члан савјета ученика СШЦ, Марија Тодоровић, каже да је ријеч о акцији прикупљања слаткиша која је трајала протеклих дана, од којих су направили новогодишње пакетиће.

„У овој акцији смо прикупили 52 пакетића. Те пакетиће смо скупљали у продавницама д.о.о „Липник“ , маркету „Тропико“ и Слаткој кући. Велики број грађана се одазвао, па смо тако успјели да сакупимо све пакетиће. 16 смо подијелили дјеци са посебним потребама „Растимо заједно“ а остатак пакетића је отишао за социјално угрожене породице. Захваљујемо се свим грађанима који су се одазвали овој акцији, јер наше мало значи некоме много. Ово је велики гест, посебно што смо ми млади и част нам је учинити некога срећним“ закључује Марија.

Подијелите вијест